De Club

Paintball Club Amsterdam is een initiatief van Paintball Jungle.  , oprichters zijn Hanneke Breukels & Rob van Zweeden. Paintball Jungle biedt al vanaf 1986 paintball aan en is één van de pioniers van paintball in Nederland. Paintball Jungle is ontstaan uit de club, de club was er eerder dan het officiële bedrijf dat pas in 1989 is ingeschreven bij de KVK.

paintball bij PCAPaintball Club Amsterdam is de oudste paintball club van Nederland. Het was de eerste plek waar spelers met een eigen uitrusting terecht konden om paintball als hobby te beoefenen. Naast deze club dagen organiseerde de club als eerste een landelijke competitie en diverse lokale toernooien. Daarnaast organiseerde de club verschillende evenementen, zoals paintball film avonden, clinics met bekende buitenlandse pro teams en supporters busreizen naar de grote internationale Millennium toernooien.

Een nieuw begin

Inmiddels is Paintball Jungle verhuisd naar een spectaculaire nieuwe locatie. Direct achter het station van Wormerveer, slechts 10 minuten van de ring van Amsterdam, bevindt zich een uniek paintballpark. Met 12 verschillende speelvelden mag dit met recht een paintball walhalla genoemd worden! Voor elk wat wils door de combinatie van een groot aantal gethematiseerde scenario speelvelden en een officieel Millennium Series sup’airball veld.
Naast voor Nederland ongekende speelvelden beschikt Paintball Jungle ook over uitgebreide faciliteiten. Een bar-restaurant met groot terras,normale toiletten, douches, kleedkamers, perslucht, en een waanzinnige “staging area” waar spelers kunnen omkleden en spullen neer zetten enz. Een bezoeker van Paintball Jungle ontbreekt het aan niets!
Paintball Jungle heeft besloten om op deze nieuwe locatie ook een plek te gunnen aan Paintball Club Amsterdam. Dat betekend dat wij opnieuw de mogelijkheid hebben op Club Dagen te organiseren voor onze leden! Je kunt bij PCA dus regelmatig terecht om te komen spelen met je eigen uitrusting.
In 2015 veranderen wel een aantal dingen om meer nieuwe leden te werven worden speeldagen toegankelijker en goedkoper.

Alles op een rijtje

  • 2 x per maand OPEN DAG ook voor NIET LEDEN
  • 1 x per maand een vaste dag voor kinderen tussen 12 & 18 ! (kids zijn tenslotte de toekomstige spelers) 3e zondag
  • 1 x per maand SUPAIRBALL training voor LEDEN (wisselend vrijdag avond of een zondag)

Uitgangspunten

PCA heeft een aantal uitgangspunten die in de basis van onze club liggen. Wij willen een veilige en gezellige plek bieden aan iedereen die paintball als hobby wil beleven. Hierbij maakt het niet uit wat voor speler je bent, de recreatieve speler die eens per maand wil komen spelen maar nog niet beschikt over een eigen uitrusting tot de fanatieke wedstrijdspeler die wekelijks komt trainen op ons sup’ airball veld.
We respecteren hierbij elkaar en de locatie waar we gebruik van mogen maken. Plezier staat voorop en zaken als vals spelen en agressie hebben in onze club geen plek.

We play at Paintball Jungle